Wsparcie finansowe forum
-
lukaszxd94
- Imię: Łukasz
- Województwo: Mazowieckie
- Moje auto: Espace IV 2.0 T F4R
- Grand: Tak
- Rok produkcji: 2010
- Kontakt:
-
Erni
- Imię: Arek
- Moje auto: Inne
- Rok produkcji: 2016
- Kontakt:
-
pasieczko
- Imię: Przemysław
- Województwo: Małopolskie
- Moje auto: Espace III 2.0 8V F3R
- Rok produkcji: 1999
- Kontakt:
Wsparcie finansowe forum
Z chęcią mogę was wesprzeć od strony programistycznej/informatycznej, IT. Własne serwery itd.
-
Musashi1967
- Imię: Robert
- Grand: Nie
- Rok produkcji: 2004
- Kontakt:
-
Erni
- Kontakt:
-
TomekB4
- Imię: Tomek
- Województwo: Warminsko-mazurskie
- Rok produkcji: 2003
- Kontakt:
Wsparcie finansowe forum
Jestem za aby wpisać tutaj takie dane aby każdy kto chce wsparł forum. Kiedyś kiedy prowadziłem takie forum każdy kto chciał wpłacał. W tytule nick użytkownika aby wiadomo był od kogo i tyle.
-
Erni
- Kontakt:
Wsparcie finansowe forum
Problem jest taki - przepisy prawa się zmieniają i trzeba sprawdzić czy jest to do końca legalne - z darowizn też się trzeba rozliczać z US.Ze składkami klubowymi jest ok bo mamy to w statusie itp..natomiast samo wsparcie słyszałem ,że do końca nie jest to takie proste jakby mogło się wydawać, może ktoś z Was ma wiedzę w tym temacie lub ma znajomego papugę i mógłby się podpytać?
-
kandzior
- Imię: Bart
- Województwo: Podkarpackie
- Moje auto: Espace IV 2.0 dCi M9R
- Rok produkcji: 2014
- Kontakt:
Wsparcie finansowe forum
Prawnikiem nie jestem, ale sam prowadzę zbiórkę na zrzutce od prawie roku i zgłębiałem temat - można założyć zbiórkę za pośrednictwem dowolnego portalu i nie trzeba się rozliczać z US, jeżeli wpłata od jednej (niespokrewnionej) osoby nie przekroczy 5308 zł w ciągu 5 lat (dla osób spokrewnionych limity są wyższe, ale to w tym przypadku raczej mało istotne). Może być jednak konieczna weryfikacja po zebraniu określonej kwoty (na zrzutka.pl jest to 20 000 zł) przez administrację wybranego portalu crowfundingowego - wtedy trzeba przesłać dokumenty (faktury, paragony), które udowodnią, że wydatkowanie funduszy jest zgodne z zapisanym celem zbiórki, więc trzeba kupować wszystko na faktury lub paragony.
Ogólnie to jest to zadziwiająco proste, co widać po ilości zbiórek, które powstają. W sumie wszystko opiera się na zaufaniu do organizatora, bo odpowiedzialności karnej za wydatkowanie niezgodne z celem zbiórki nie przewiduje nasze prawo, o czym było głośno w sprawie zbiórki na fiata, który wjechał w kolumnę premier Szydło.
Moim zdaniem, w związku ze specyfiką tego forum warto taką zbiórkę założyć i organizatorem na pewno powinien być ktoś z Zarządu Stowarzyszenia.
Ogólnie to jest to zadziwiająco proste, co widać po ilości zbiórek, które powstają. W sumie wszystko opiera się na zaufaniu do organizatora, bo odpowiedzialności karnej za wydatkowanie niezgodne z celem zbiórki nie przewiduje nasze prawo, o czym było głośno w sprawie zbiórki na fiata, który wjechał w kolumnę premier Szydło.
Moim zdaniem, w związku ze specyfiką tego forum warto taką zbiórkę założyć i organizatorem na pewno powinien być ktoś z Zarządu Stowarzyszenia.