Mój "okrągły" przebieg - pochwalcie się
-
A2A
- Imię: Marcin
- Województwo: Kujawsko-pomorskie
- Moje auto: Espace IV 2.0 T F4R
- Grand: Nie
- Rok produkcji: 2009
- Kontakt:
Moze dodajmy cos w zapytaniu o przebiegi
Ktory z tych najwyzszych przebiegow jest z benzyny ?
Ktory najwyzszy bez remontu ?
Ktory na LPG ? I jak kondycja
Pozdro
Ktory z tych najwyzszych przebiegow jest z benzyny ?
Ktory najwyzszy bez remontu ?
Ktory na LPG ? I jak kondycja
Pozdro
-
Bartosh
- Imię: Bartosz
- Województwo: Małopolskie
- Moje auto: Espace IV 3.5 V6 24V V4Y
- Grand: Tak
- Rok produkcji: 2004
- Kontakt:
341000 km u mnie pyknęło. Daaawno mnie tu nie było Panowie. Już nie pamiętam dokładnie, ale kapitalka była u mnie robiona chyba przy 255 tyś. Wczoraj mnie zaskoczył czujnik położenia wału, zamiennika nie znalazłem za to w zaprzyjaźnionym szrocie za 150 zł dostałem ori z identycznymi numerami ze spaslaka o zacnym przebiegu ok 80k. Silnik LPG nie widział.
-
avanv6
- V.I.P
- Imię: xxx
- Województwo: -----
- Moje auto: Avantime 3.0 V6 24V L7X
- Rok produkcji: 2003
- Kontakt:
3,5 benzyna bez gazu. Jest 360.000 km od fabryki. U mnie rowno 200.000 km. Smiga normalnie (ale jak to japoniec podbiera troche oleju). Z roboty przy silniku to cewki chyba ze 4 juz i uszczelniony dekiel walkow rozrzadu tylnego rzedu. Czujnik polozenia przedniego walka tez raz zmieniony ale lata temu to bylo. Olej Elf 5W40 tak co 15.000 km. Filtr zawsze ori Renault.
-
Baniaucygana12
- Imię: Vicovio
- Województwo: Zachodniopomorskie
- Moje auto: Zamierzam kupić
- Kontakt:
Ja mam 2,0T 209tkm i wszystko co miało być na 200000 wymieniam bo się sypie, czyli sprzęgło i dwumasa wysprzeglik, cewki, czujniki, wtryskiwacze, odma, rurki zaworki, lambdy, podnośniki szyb, zaraz turbo, i wpizdul w ogóle wszystkiego
lepiej kupić dobrego blacharsko V6 za 5000zl niż super pięknego za 26000zl Boni tak wszystko do wymiany jest
-
Baniaucygana12
- Kontakt:
Aktualizacja , wywaliło olej górą, pewnie dziura w cylindrze, albo turbo podało olej w dolot, kicha na maxa, mam już dość tego auta.
-
drdave
- Imię: dr_dave
- Województwo: Świętokrzyskie
- Kontakt:
Tak. Silnik już miał 2 razy uszczelki upg robione. Łańcuch orginalny już słychać i pali 1l oleju na 600km... Ale jeździ. Moc jest. Odpada podsufitka.
-
damiandamian30
- Imię: Damian
- Województwo: Podkarpackie
- Moje auto: Espace IV 2.0 dCi M9R
- Rok produkcji: 2006
- Kontakt:
-
arko
- Imię: Arek
- Województwo: Mazowieckie
- Kontakt:
U mnie 452tkm. Od 200 u mnie, i na gazie, silnik nie ruszany, ale skrzynię 2x robiłem. Oleju bierze 1l na 10000km. kat już wypalony, wywala błąd wtrysków. Czeka na wymianę sprzęgła i 2masy, ale jeszcze nie wiem czy się doczeka
Cały czas są jakieś drobne rzeczy do roboty i już powoli mam go dość, ale silnik nie chce paść
W planach jest dociągnięcie do 500000, wtedy wypada rozrząd, butla LPG, sprzęgło, jak wcześniej nie padnie, czyli spory wydatek.
-
Baniaucygana12
- Kontakt:
-
esselite
- Imię: Grzegorz
- Rok produkcji: 2007
- Kontakt:
No i się podziało. Samochód jest z 2007 roku, a w moim posiadaniu 2013, kupiony przy przebiegu 166kkm. Przy 168kkm założyłem LPG i tak sobie latam.
DUżo przygód po drodze, ale to nadal dla mnie najwygodniejsze i bardzo praktyczne autko. Szerokości.
Przy silniku , skrzyni, sprzęgle nic nie robione. Raz pad wtryskiwacz benzynowy, ale tylko jeden. Koła pasowe, alternatory, rozrusznik, to główne bolączki były, no ale to wszystko się zużywa. Silnik sie poci, ale nie muszę dolewać między interwałami, więc tak będę jeździł. Napraw w zawieszeniu nie zliczam, nieszczelność klimatyzacji była 3 razy,. Reszta to pierdoły, jak podnośnik szyby, czujniczki ABS, poziomowania ksenonów, nawiewy, klakson, ect.
DUżo przygód po drodze, ale to nadal dla mnie najwygodniejsze i bardzo praktyczne autko. Szerokości.
Przy silniku , skrzyni, sprzęgle nic nie robione. Raz pad wtryskiwacz benzynowy, ale tylko jeden. Koła pasowe, alternatory, rozrusznik, to główne bolączki były, no ale to wszystko się zużywa. Silnik sie poci, ale nie muszę dolewać między interwałami, więc tak będę jeździł. Napraw w zawieszeniu nie zliczam, nieszczelność klimatyzacji była 3 razy,. Reszta to pierdoły, jak podnośnik szyby, czujniczki ABS, poziomowania ksenonów, nawiewy, klakson, ect.
-
Nemo
- Imię: Nemo
- Kontakt:
Zacnie, a fachura z lukascaru twierdzi, że te silniki biorą olej i trzeba dolewać, to jest norma 
-
obuwie
- Imię: Jakub
- Województwo: Dolnośląskie
- Rok produkcji: 2007
- Kontakt:
Ja sprzedałem swoje 3.5 kilka miesięcy temu z przebiegiem 388k. Silnik nie był ruszany, zużycie oleju jakieś 0,2-0,25l/1000km. Ori rozrząd. Na LPG przejechał jakieś 120kkm. Już kupując go byłem przygotowany na złomowanie w dowolnym momencie, ale jak widać zdążył jeszcze pojechać dalej.