Na miejscu okazało się, że poszycie zewnętrzne jest w wyraźnie gorszym stanie niż mówił właściciel przez telefon. Podłoga natomiast bardzo ładna, zawieszenie ciche i cała elektronika (na razie) sprawna. Wszystkie szyby, klima, etc. W budzie jest trochę otarć, pęknięcie poszycia drzwi tylnych lewych i uszkodzony prawy próg, purchle na dolne maski. Zapadki otwarcia drzwi kierowcy nie trzymają i drzwi "lecą".
Z informacji uzyskanych od pana czasami silniczek krokowy nie spuszczał na luzie obrotów ale nie wymienił bo uległo samonaprawieniu - nowy element dostałam w zestawie do auta. Silnik widać nie myty, nie obcieka olejem, pracuje ładnie na benzynie i na gazie. Butla w kufrze. Środek zadbany bardziej niż się spodziewałam. Na prawdę czysto. Pan miał na siedzeniach dodatkowe "dywany", żeby ich nie poniszczyć i nawet pokrowce na zagłówkach. Pod tym draństwem czysto i bez zniszczeń. W kabinie tylko nie wszystkie lampki świecą (część już wiem, że miała zaśniedziałe styki od nieużywania bo już naprawione) i siłowniki górnego schowka i stolików też nie trzymają. Siłowniki klapy oraz szyby bez uwag.
Pan był pierwszym właścicielem w PL od 2012 roku.
Cena końcowa: 8500 PLN.
Do domu przyjechałam bez żadnych przygód - nieco ponad 200 km.
Uważam, że mógłby kosztować mniej ale ma polskie papiery, gaz i hak więc przeliczając, finalnie jest szansa, że wyjdzie mniej niż sprowadzony gdzie trzeba najczęściej to wszystko dopiero zorganizować.
Do roboty na pewno i możliwie szybko:
- żarówki główne do wymiany bo ledwo świecą (PS. jakie ksenony się tu wkłada, bo wiem, że jest kilka wzorów a nie wiem które do E3 pasują)
- geometria (b. delikatnie próbuje jechać w lewo)
- maska, drzwi i próg
- zestaw startowy (filtry,oleje, ...)
- ???
Poniżej zdjęcia z ogłoszenia, a jutro postaram się zrobić własne to uzupełnię

aa... i jeszcze takie pytanie małe do wtajemniczonych: gdzie powinnam znaleźć pasy dla środkowego miejsca w środkowym rzędzie?