Masakra cenowa przy ubezpieczeniu OC espace IV
-
Topic author - Posty: 713
- Imię: Łukasz
- Województwo: Świętokrzyskie
- Moje auto: Espace IV 2.0 T F4R
- Grand: Tak
- Rok produkcji: 2006
- Kontakt:
Masakra cenowa przy ubezpieczeniu OC espace IV
Siema
Dzisiaj zadzwonił do mnie miły jegomość z PZU i powiedział, że OC mi się kończy. Chcą odemnie ponad 900 zł za OC + laweta do 1000 km. Ile płacicie OC za swoje spaślaki z tym silnikiem? Dodam, że AC nie kupuje.
pozdro
Dzisiaj zadzwonił do mnie miły jegomość z PZU i powiedział, że OC mi się kończy. Chcą odemnie ponad 900 zł za OC + laweta do 1000 km. Ile płacicie OC za swoje spaślaki z tym silnikiem? Dodam, że AC nie kupuje.
pozdro
-
- Imię: Magdalena
- Województwo: Mazowieckie
- Moje auto: Espace III 2.0 16V F4R
- Grand: Nie
- Rok produkcji: 2001
- Kontakt:
Re: Masakra cenowa przy ubezpieczeniu OC espace IV
Starszy E, motur bez turbo ale pojemność ta sama (w końcu to od tego naliczają). Mam 965 złotych monet... tylko mi doliczyli extra za jakąś jedną stłuczkę
Ubezpieczenia drożeją - ze względów politycznych, czyt. zmiany w regulacjach prawnych. No... i jeszcze sporo robi kod pocztowy.
Kiedyś jak na studiach miałem malucha to różnica w OC między Otwockiem, a Gdynią była ponad 200PLN ... aniby tylko adres inny, bo samochód i kierowca te same. :/
Ubezpieczenia drożeją - ze względów politycznych, czyt. zmiany w regulacjach prawnych. No... i jeszcze sporo robi kod pocztowy.
Kiedyś jak na studiach miałem malucha to różnica w OC między Otwockiem, a Gdynią była ponad 200PLN ... aniby tylko adres inny, bo samochód i kierowca te same. :/
-
- Imię: Tomek
- Województwo: -----
- Rok produkcji: 2007
- Kontakt:
To nie bierz tej lawety bo to drogo wychodzi z samym OC. Zapytaj się ile wyszło by z minicasko.lkuchars pisze:Siema
pozdro
-
- ___________________
- Imię: Krzysztof
- Województwo: Wielkopolskie
- Moje auto: Espace IV 2.0 dCi M9R
- Rok produkcji: 2009
- Kontakt:
Link-4 OC 673,81 PLN
Plus mini casco- Assistance opony, szyby, pomoc z autem zastępczym w razie wypadku,NNW, ubezpieczenie od kradzieży i żywiołów 168,89 PLN
Co ważne to płaciłem wczoraj więc kalkulacja aktualna.
Plus mini casco- Assistance opony, szyby, pomoc z autem zastępczym w razie wypadku,NNW, ubezpieczenie od kradzieży i żywiołów 168,89 PLN
Co ważne to płaciłem wczoraj więc kalkulacja aktualna.
Last edited by cichyPWR 8 years ago, edited 1 time in total.
-
- Imię: Marcin
- Województwo: Lubelskie
- Kontakt:
Ja mam w MTU i w lutym płaciłem 1000pln za OC + AC.
Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka
-
Topic author - Posty: 713
- Imię: Łukasz
- Województwo: Świętokrzyskie
- Rok produkcji: 2006
- Kontakt:
Dzięki, bede wiedział gdzie dzwonić i pytać. Pozdro
-
- ___________________
- Imię: Adam
- Moje auto: Avantime 3.0 V6 24V L7X
- Rok produkcji: 2002
- Kontakt:
Moim zdaniem w pzu jest bdrogo. OC kupujesz najtansze bo wszytkie maja ten sam zakres regulowany ustawa.
Mi bardzo korzystnie (50% ceny pzu) wychodzi mbank. Mozna samemu skalkulowac on line.
Mi bardzo korzystnie (50% ceny pzu) wychodzi mbank. Mozna samemu skalkulowac on line.
-
- Imię: Nemo
- Rok produkcji: 2004
- Kontakt:
OC ostatnio koszmarnie poszło w górę, z kim bym nie rozmawiał to zapłacił więcej niż rok wcześniej.
Co do PZU to nawet nie mówię ile mi policzyli (dalej zbieram zniżki), bo nie chcę u kogoś wywołać zawału
Co do PZU to nawet nie mówię ile mi policzyli (dalej zbieram zniżki), bo nie chcę u kogoś wywołać zawału
-
- Imię: Marcin
- Województwo: Lubelskie
- Kontakt:
Weź sobie oblicz na rankomat.pl tylko przy kalkulacji podaj jakoś zmyslony numer telefonu bo by obliczyć potrzebne jest wyrażenie zgody marketingowej. Jak Ci policzyć o znajdziesz coś dla siebie to oblicz raz jeszcze na stronie danego towarzystwa. Ewentualnie polecam stacjonarne punktu co mają kilku ubezpieczycieli. Mi w mBanku wychodziło 1050 i miałem kontynuować ale poszedłem do takiego punktu, obliczyli mi, wyszło najtaniej 1200. Powiedziałem, że w mBanku mam taniej, pokazałem im ofertę a oni zrobili mi taką plus zielona karta i coś jeszcze za równo 1000pln.
-
- Imię: Robert
- Rok produkcji: 2003
- Kontakt:
469 to ja miałem w zeszłym roku teraz 5 lipca mam odnowę i już naliczyli 650 potwierdzam że poszły ubezpieczenia ostro w górę dlatego proszę nie drażnić kolegów takimi wpisami a jak już piszesz 450 zł to napisz kiedy było odnawiane od kwietnia tego roku są zwyżki i to jeszcze podobno nie koniec we wrześniu następna tura ma być
-
- ___________________
- Imię: Krzysztof
- Województwo: Wielkopolskie
- Kontakt:
Ja mam swojego człowieka. Dzwonię i mówię co chcę a on mi dobiera najlepsze ubezpieczenie. Na mieszkanie, na życie, na auto...wszystko mam u niego bo ma taniej. Ubezpieczenia poszły w górę, ale nie dla wszystkich po równo, dlaczego? Nie wiem. Teść zapłacił jakoś dwa miesiące temu za Punciaka ok 200 zł więcej. Mi natomiast wzrosło raptem o 30 zł.Jednak tak jak tu kolega pisał ma być jeszcze jedna podwyżka.
Last edited by cichyPWR 8 years ago, edited 1 time in total.
-
- Imię: Darek
- Województwo: Śląskie
- Rok produkcji: 2010
- Kontakt:
Już piszę.
OC zawarte w dniu 18.05.2016r. Może ważne jest to, że zawarte w pakiecie z AC. Wcześniej nie wspomniałem bo piszecie o OC. Pakiet 1750 PLN
roxman, chyba nie uważasz, że chcę kogoś oszukać?
Zdrówka
OC zawarte w dniu 18.05.2016r. Może ważne jest to, że zawarte w pakiecie z AC. Wcześniej nie wspomniałem bo piszecie o OC. Pakiet 1750 PLN
roxman, chyba nie uważasz, że chcę kogoś oszukać?
Zdrówka
-
- Imię: Nemo
- Rok produkcji: 2004
- Kontakt:
Tak pięknie miało być, będzie taniej bo bezpośrednia likwidacja szkód, bo auta zastępcze od ubezpieczyciela, bo, bo tamto i wyszło jak zwykle... naobiecywali i dowalili.
Tylko standardy obsługi nadal jak w 3 świeci, dalej poszkodowany jest wielbłądem udowadniającym, że ma garb - to jedno się nie zmieniło.
Tylko standardy obsługi nadal jak w 3 świeci, dalej poszkodowany jest wielbłądem udowadniającym, że ma garb - to jedno się nie zmieniło.