Gdzie jest zawór rozprężny w e4 3.0 dCi 2006r
-
Gabriela1989
Topic author - Posty: 21
- Imię: Gabriela
- Województwo: Wielkopolskie
- Moje auto: Espace IV 3.0 V6 24V dCi P9X
- Grand: Nie
- Rok produkcji: 2006
- Kontakt:
Witam z racji tego, że robię mały remont silnika postanowiłem zabrać się za naprawę klimatyzacji. Serwisant od klimy stwierdził iż padł zwór rozprężny i teraz z racj tego, że wszystko mam na wierzchu chciałem go wymienić,a tu zonk. Rozebrałem wszystko po kolei począwszy od kompresora , aż po trumnę i wszystko rozliczyłem co związane jest z klimatyzacją i nigdzie nie ma zaworu dławiącego. Pytanie czy ktoś spotkał się z taką sytuacją może ktoś przerabiał ten temat już. Wiadomo przecież iż działanie klimy bez zaworu dławiącego jest niemożliwe.
-
austryliew
- Imię: Tomasz
- Województwo: Podkarpackie
- Moje auto: Espace IV 3.5 V6 24V V4Y
- Grand: Tak
- Rok produkcji: 2006
- Kontakt:
We wszystkich wersjach silnikowych jest to samo, czyli dysza rozprężna, która jest w rurce przed parownikiem w trumnie.
Szukając informacji jak poniżej dowiesz się więcej:
search.php?keywords=dysza+rozpr%C4%99%C5%BCna
A nawet wpisując w wyszukiwarkę zawór rozprężny też dostaniesz informacje na ten temat:
search.php?keywords=zaw%C3%B3r+rozpr%C4%99%C5%BCny
Na forum na prawdę jest potężna ilość informacji tylko trzeba użyć wyszukiwarki. To nie złośliwość, ale jakoś wszyscy się "sfejsbookowali" i zanikła umiejętność szukania informacji
Szukając informacji jak poniżej dowiesz się więcej:
search.php?keywords=dysza+rozpr%C4%99%C5%BCna
A nawet wpisując w wyszukiwarkę zawór rozprężny też dostaniesz informacje na ten temat:
search.php?keywords=zaw%C3%B3r+rozpr%C4%99%C5%BCny
Na forum na prawdę jest potężna ilość informacji tylko trzeba użyć wyszukiwarki. To nie złośliwość, ale jakoś wszyscy się "sfejsbookowali" i zanikła umiejętność szukania informacji
-
drdave
- Imię: dr_dave
- Województwo: Świętokrzyskie
- Moje auto: Espace IV 3.5 V6 24V V4Y
- Grand: Tak
- Rok produkcji: 2004
- Kontakt:
No więc. Dysza musi być. Złożyłem klimę tak jak jak było bez zaworu. No i nie ma wydajności. A w temp otoczenia powyżej 25st nie działa na wolnych obrotach.
Więc jeśli dyszy nie ma to jakiś patałach ja wymontował...
Dam znać po montażu.
Więc jeśli dyszy nie ma to jakiś patałach ja wymontował...
Dam znać po montażu.