Masakra cenowa przy ubezpieczeniu OC espace IV
-
- Imię: Nemo
- Województwo: Mazowieckie
- Moje auto: Espace IV 2.0 T F4R
- Grand: Tak
- Rok produkcji: 2004
- Kontakt:
Ofertę już mam, ale problem jest inny, bo z tej niekompletnej bazy korzysta wiele firm, nie tylko UNIQA.
Tak na szybko sprawdziłem i to samo Link4 czy Warta, u nich też ph3 w benzynie nie istnieje.
Rankomat pomógł i szopka jest jeszcze większa.
W bazie eurotax owszem jest Espace 4 w benzynie, ale tylko w wersji grand.
W info-expert natomiast jest tylko diesel.
Należy też wziąć pod uwagę, że jak przyjdzie do stłuczki to mogą się zacząć jazdy, bo ... panie, ale takiego auta to niema w komputrze, to jakiś ulep.
Tak na szybko sprawdziłem i to samo Link4 czy Warta, u nich też ph3 w benzynie nie istnieje.
Rankomat pomógł i szopka jest jeszcze większa.
W bazie eurotax owszem jest Espace 4 w benzynie, ale tylko w wersji grand.
W info-expert natomiast jest tylko diesel.
Należy też wziąć pod uwagę, że jak przyjdzie do stłuczki to mogą się zacząć jazdy, bo ... panie, ale takiego auta to niema w komputrze, to jakiś ulep.
-
- Imię: Tomasz
- Województwo: Podkarpackie
- Moje auto: Espace IV 3.5 V6 24V V4Y
- Rok produkcji: 2006
- Kontakt:
Albo idź na kanał Mikiciuka po link refer i kup przez mubi, zwrócą ci jeszcze 150 zł.
-
- Imię: Marcin
- Moje auto: Espace IV 3.5 V6 24V V4Y
- Grand: Nie
- Rok produkcji: 2010
- Kontakt:
Mojego 3,5 z 2010 roku też już nie ma i koniec dyskusji. Ubezpieczali mi przez 6 lat bez problemu, a teraz już problem się pojawił, bo po 1 nie mają w katalogu tego silnika w 2010, a po drugie mam jeszcze gaz, co dodatkowo utrudnia sprawę! :-D
-
- Kontakt:
austryliew, ofertę już mam, oc+szyby w pzu, a assistance od CUK, razem lekko ponad 1300.
I o to chodzi, jakaś sierota nie potrafiła uzupełnić bazy, a teraz MY ponosimy tego konsekwencje.
-
- Kontakt:
Uniqa pobiła dzisiaj rekord niekompetencji.
Miesiąc temu wypowiedziałem umowę i dzisiaj dostaję @ z ponagleniem do wpłaty
I to ciekawy @, bo bez stopki z danymi firmy (pierwszy raz się z tym spotykam) i o wyglądzie typowo scamerskim.
To, że zawierał jakieś dane niczego nie zmienia, bo już dostawałem scamy adresowane niby przez allegro, które to zawierały moje dane (czyżby mieli wyciek...?
).
W zasadzie to coś w takiej formie to powinienem wywalić jako właśnie scam, ale zdecydowałem się sprawę wyjaśnić.
Nie poinformowali w mnie, że polisa komisowa nie jest opłacona w żaden sposób, nawet groszem.
Nie wysłali żadnego pisma (nawet @), że coś wyliczyli i trzeba wpłacić, wysłali dopiero ponaglenie.
Typ na infolinii arogancki, ciągle wchodzi w słowo i przerywa.... (nerwy mi puściły po kolejnym wejściu w słowo, bo ile można). Przerywanie na klasycznej zasadzie, czyli 1 i tym samym tekstem "wszystko jest na polisie". Nic nie potrafił inaczej uzasadnić.
- Dlaczego nie dostałem dokumentów z wyliczeniem na mój adres i moje dane?
- wszystko ma pan na polisie
Rozmowa jak z robotem
Na polisie owszem jest "polisa nie opłacona w całości", ale jest to dość dwuznaczne i powinno być wyjaśnione jasno i wyraźnie już podczas 1 rozmowy. Tymczasem nic, dokumenty nie przysłane (nawet na @ jakieś okrojone info), przychodzi dopiero ponaglenie i to w formie jak pisałem wyżej. I to też jest ciekawe.... dokumentów nie mogli, nawet w jakiejś formie skróconej, ale ponaglenie na @ to już jest ok.
Poleconego z dokumentami (korzystne dla obu stron przecież) też wysłać nie chcą
Podsumowując, jak to przekazałem "robotowi" z infolinii, ja z ich usług nie zamierzam korzystać, innym też odradzam, bo jak widać proces przekazywania klientowi/potencjalnemu klientowi informacji jest kiepski. Z tak niekompetentną firma jakoś średnio mam ochotę współpracować
ps. Na telefon też sms przyszedł (dopiero sprawdziłem, bo aku padł)..... no kurna jak trzeba się domagać kasy to kontakt znajdują, jak wysłać dokumenty to problemy mają.
Miesiąc temu wypowiedziałem umowę i dzisiaj dostaję @ z ponagleniem do wpłaty

I to ciekawy @, bo bez stopki z danymi firmy (pierwszy raz się z tym spotykam) i o wyglądzie typowo scamerskim.
To, że zawierał jakieś dane niczego nie zmienia, bo już dostawałem scamy adresowane niby przez allegro, które to zawierały moje dane (czyżby mieli wyciek...?

W zasadzie to coś w takiej formie to powinienem wywalić jako właśnie scam, ale zdecydowałem się sprawę wyjaśnić.
Nie poinformowali w mnie, że polisa komisowa nie jest opłacona w żaden sposób, nawet groszem.
Nie wysłali żadnego pisma (nawet @), że coś wyliczyli i trzeba wpłacić, wysłali dopiero ponaglenie.
Typ na infolinii arogancki, ciągle wchodzi w słowo i przerywa.... (nerwy mi puściły po kolejnym wejściu w słowo, bo ile można). Przerywanie na klasycznej zasadzie, czyli 1 i tym samym tekstem "wszystko jest na polisie". Nic nie potrafił inaczej uzasadnić.
- Dlaczego nie dostałem dokumentów z wyliczeniem na mój adres i moje dane?
- wszystko ma pan na polisie

Rozmowa jak z robotem

Na polisie owszem jest "polisa nie opłacona w całości", ale jest to dość dwuznaczne i powinno być wyjaśnione jasno i wyraźnie już podczas 1 rozmowy. Tymczasem nic, dokumenty nie przysłane (nawet na @ jakieś okrojone info), przychodzi dopiero ponaglenie i to w formie jak pisałem wyżej. I to też jest ciekawe.... dokumentów nie mogli, nawet w jakiejś formie skróconej, ale ponaglenie na @ to już jest ok.
Poleconego z dokumentami (korzystne dla obu stron przecież) też wysłać nie chcą

Podsumowując, jak to przekazałem "robotowi" z infolinii, ja z ich usług nie zamierzam korzystać, innym też odradzam, bo jak widać proces przekazywania klientowi/potencjalnemu klientowi informacji jest kiepski. Z tak niekompetentną firma jakoś średnio mam ochotę współpracować

ps. Na telefon też sms przyszedł (dopiero sprawdziłem, bo aku padł)..... no kurna jak trzeba się domagać kasy to kontakt znajdują, jak wysłać dokumenty to problemy mają.
-
- Imię: MAX
- Moje auto: Espace IV 2.0 dCi M9R
- Rok produkcji: 2012
- Kontakt:
Ja w tym roku przeszedłem z UNIQUA do PZU.
Ale od początku.
W 2022 zapłaciłem za pakiet w uniqua jak wcześniej pisałem niecałe 1400 zł( była to tylko Polska z takim średnim zakresem asistance).
Teraz w 2023 dostałem propozycję kontynuacji na tych samych warunkach za niecałe 1900(dodam że tu był by udział własny 1 tys w szkodzie i 10 % kradzieży).
Już jakiś czas temu planowałem przenieść się do pzu z racji ,że dom i wszyscy domownicy są ubezpieczeni u jednego agenta w pzu. Liczyłem się że pewnie będzie drożej ale jak coś to zawsze jest numer do agenta i człowiek czuje się pewniej w razie konieczności "użycia polisy".
Poza tym w tym roku zamierzałem trochę pojeździć po europie (zrobione przez 2 tyg. ponad 5 tysi).
Teraz gwóźdź programu. W pzu za najwyższy pakiet Polska i Europa zapłaciłem 1988 zł z max limitem holowania w europie 1200 km + Polska ,hotelami , samochodami zastępczymi na dłużej niż w uniqua i nie mam żadnych udziałów własnych.
Ale od początku.
W 2022 zapłaciłem za pakiet w uniqua jak wcześniej pisałem niecałe 1400 zł( była to tylko Polska z takim średnim zakresem asistance).
Teraz w 2023 dostałem propozycję kontynuacji na tych samych warunkach za niecałe 1900(dodam że tu był by udział własny 1 tys w szkodzie i 10 % kradzieży).
Już jakiś czas temu planowałem przenieść się do pzu z racji ,że dom i wszyscy domownicy są ubezpieczeni u jednego agenta w pzu. Liczyłem się że pewnie będzie drożej ale jak coś to zawsze jest numer do agenta i człowiek czuje się pewniej w razie konieczności "użycia polisy".
Poza tym w tym roku zamierzałem trochę pojeździć po europie (zrobione przez 2 tyg. ponad 5 tysi).
Teraz gwóźdź programu. W pzu za najwyższy pakiet Polska i Europa zapłaciłem 1988 zł z max limitem holowania w europie 1200 km + Polska ,hotelami , samochodami zastępczymi na dłużej niż w uniqua i nie mam żadnych udziałów własnych.
-
- Kontakt:
To widzę robią wszystko żeby łapać nowych klientów i utrzymać starych 

-
- ___________________
- Imię: Krzysztof
- Województwo: Wielkopolskie
- Moje auto: Espace IV 2.0 dCi M9R
- Rok produkcji: 2009
- Kontakt:
Ja polecam kupić przez Yanosika, mam w tej chwili OC,NW, Autocasco od kradzieży za 470 zł na rok, delikatnie poszło w górę, ale i tak tragedii nie ma
-
- Imię: Wiktor
- Województwo: Świętokrzyskie
- Moje auto: Espace III 2.0 16V F4R
- Rok produkcji: 2002
- Kontakt:
Ja ostatnio kupowałem OC dla mojego E3 i zapłaciłem w MTU24 jednorazowo 372,00 zł. Korzystałem z tego linku: http://mubi.pl/id-OYCXTC
-
- Kontakt:
No kurna robi się ciekawie
Dostałem przedłużenie oc za ph1......... zeszły rok 1045, teraz prawie 1300
Zakres ten sam (oc+ass+szyby).
Tak polisy w górę wyrwały, czy warta odbiła sobie wymianę szyby po włamaniu

Dostałem przedłużenie oc za ph1......... zeszły rok 1045, teraz prawie 1300

Zakres ten sam (oc+ass+szyby).
Tak polisy w górę wyrwały, czy warta odbiła sobie wymianę szyby po włamaniu

-
- Rok produkcji: 2002
- Kontakt:
Także to potwierdzam. Ostatnio opłacałem OC drugiego i zapłaciłem prawie dwa razy więcej. Poprzednie 554,00 a obecne 635,00.
-
- Imię: X
- Województwo: Śląskie
- Rok produkcji: 2006
- Kontakt:
-