Mój "okrągły" przebieg - pochwalcie się
-
Topic author - Posty: 60
- Imię: Paweł
- Województwo: -----
- Moje auto: Inne
- Grand: Nie
- Rok produkcji: 2003
- Kontakt:
Re: Ciekawy przebieg
Sam się cofnął. Pewnego pięknego dnia przeskoczył z 280 tys. na 40600 km i tak został.
-
- ___________________
- Imię: Andrzej
- Województwo: Świętokrzyskie
- Moje auto: Espace V 225 TCe 1,8
- Rok produkcji: 2018
- Kontakt:
Napewnowczorajszy pisze:Ciekawe czy ktoś by się nabrał na ten przebieg

Ja jak bym zlukal to pierwsze co to

-
- Imię: Michał
- Moje auto: Espace IV 1.9 dCi F9Q
- Rok produkcji: 2004
- Kontakt:
O to musze nakulać jeszcze kilka/dziesiąt tysi i też taki będę miał
i sie sprzeda jak bułeczkę z makiem ,może w E tak już jest po 280 przeskakuje na 40....
albo licznik właściwy się przekręcił i pokazał Ci orygi przebieg...
niezły wynik przykuwa uwagę
Pzdr.

niezły wynik przykuwa uwagę
Pzdr.
Last edited by mikaeltdi 11 years ago, edited 1 time in total.
0 przed 4 to tak oryginalnie jest, bo kiedys byla dywagacja na ten temat w zwiazku z ogloszeniami na roznych portalach aukcyjnych - czy E3 oryginalnie przed dobiciem do przebiegu 100000 km ma 0 czy nie - czyli upraszczajac w E3 jaki jest zapis przebiegu oryginalnego 49 tysi : 049000 czy 49000? Dla przykladu w E4 przebieg zapisany bylby tak: 49000 (czyli bez poprzedzajacego 0 przed 4).Mam nadzieje, ze jest to zrozumiale co tu splodzilem 

-
- Imię: Piotr
- Województwo: Mazowieckie
- Moje auto: Espace IV 2.0 T F4R
- Grand: Tak
- Rok produkcji: 2009
- Kontakt:
No to się koledze pojawił oryginalny przebieg
Tylko ta pozioma kreska w pierwszej cyfrze się nie wyświetla i jest 0 zamiast 8 
Wysłane z telefonu

Wysłane z telefonu
-
- Imię: Tomek
- Moje auto: Espace III 3.0 V6 24V L7X
- Rok produkcji: 1999
- Kontakt:
Ciekawy objaw. Mi w R25 po przekroczeniu 300 000 km licznik przeskoczył na 0 km. Tym sposobem mam 25 letnie auto o przebiegu fabrycznym. Niestety nie potrafię powiedzieć, który to już raz
. Przeskakiwanie na zadany przebieg wygląda dość dziwnie. W moim E mam uż na liczniku 320 000 km i nic się nie wyzerowało
.

Znalazłem w necie coś takiego . Czyli chyba to nie jedyny przypadek.
http://i.marktplaats.com/00/s/NjAwWDgwM ... z/$_85.JPG
http://i.marktplaats.com/00/s/NjAwWDgwM ... z/$_85.JPG
-
- ___________________
- Imię: Marcin
- Województwo: Łódzkie
- Moje auto: Espace III 2.0 16V F4R
- Grand: Tak
- Rok produkcji: 2001
- Kontakt:
I tak i nie...
Ja swojego kupiłem w 2011 z przebiegiem 129 tkm. nie wierzyłem za bardzo w autentyczność przebiegu i wielu mi odradzało wizytę w ASO ale mimo wszystko pojechałem.Okazało się, że auto ostatni raz w serwisie (w Holandii) odbyło wizytę z przebiegiem 109 tkm. dwa lata wcześniej.Wydaje mi się, że przebieg w tym (moim) wypadku jest raczej prawidłowy tym bardziej, że czego bym nie wymieniał to jest to część oryginalna, a nie zamiennik

Ja swojego kupiłem w 2011 z przebiegiem 129 tkm. nie wierzyłem za bardzo w autentyczność przebiegu i wielu mi odradzało wizytę w ASO ale mimo wszystko pojechałem.Okazało się, że auto ostatni raz w serwisie (w Holandii) odbyło wizytę z przebiegiem 109 tkm. dwa lata wcześniej.Wydaje mi się, że przebieg w tym (moim) wypadku jest raczej prawidłowy tym bardziej, że czego bym nie wymieniał to jest to część oryginalna, a nie zamiennik

Dopóki nie pojedziesz to się nie dowiesz bo teraz oczywiście gwarancji, że przebieg jest według wskazań nie będziesz miał i pewnie jak sam piszesz nie masz.benekb pisze:A u mnie ostatnio pokazalo 250 tkm na ile prawdziwy nie wiem autko mam 3 lata kupilem.jak mial niecale 185 tkm na liczniku i do.tej pory nie mam odwagi.podjechac do Renault z vinem zeby moze cos powiedzieli wiecej hehe.

Sama świadomość, ze mozna takich przebiegów doczekac jest budującą. Fajnie to wygląda 

-
- Imię: Karol
- Województwo: Podkarpackie
- Moje auto: Espace III 2.2 dT G8T
- Rok produkcji: 1997
- Kontakt:
Można można dwa tygodnie temu sprzedałem citroena xm który miał 713tys km z czego ja mu dołożyłem 510 za 6 lat i chciałbym żeby ten przynajmniej do 500 dobił