Start-stop

Awatar użytkownika
mattii76
Posty: 47
Rejestracja: 4 miesięcy temu
Imię: maciek
Lokalizacja: Dülmen
Województwo: Dolnośląskie
Moje auto: Espace V Energy 160 EDC dCi 1,6
Grand: Nie
Rok produkcji: 2015
LPG: Nie
Kontakt:

Start-stop

Post autor: mattii76 » 5 dni temu

To znowu ja....aż mi głupio.... Ale zapytam....czy u was też tak jest że przy funkcji start-stop przy ruszaniu w radiu przy odpaleniu silnika są zakłócenia chwilowe...takie krótkie brummmm

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka


Awatar użytkownika
radioaktywny
Posty: 359
Rejestracja: 2 lata temu
Imię: Artur
Lokalizacja: Łódź
Województwo: Łódzkie
Moje auto: Espace V Energy TCe 200 EDC 1,6
Grand: Nie
Rok produkcji: 2015
LPG: Nie
Kontakt:

Re: Start-stop

Post autor: radioaktywny » 5 dni temu

Nie

jerzyk7
Posty: 320
Rejestracja: 8 miesięcy temu
Imię: jerzyk
Lokalizacja: Małopolskie
Województwo: Małopolskie
Moje auto: Espace IV 2.0 T F4R
Grand: Nie
Rok produkcji: 2006
LPG: Tak
Kontakt:

Re: Start-stop

Post autor: jerzyk7 » 5 dni temu

Jak w garażu, to tak. Ale raczej coś takiego jakby tracił zasięg

Regis
Posty: 248
Rejestracja: 1 rok temu
Imię: R
Województwo: -----
Moje auto: Espace V Energy TCe 200 EDC 1,6
Grand: Nie
Rok produkcji: 2016
LPG: Nie
Kontakt:

Re: Start-stop

Post autor: Regis » 5 dni temu

Nie.

piotrCT
Posty: 1387
Rejestracja: 1 rok temu
Imię: Piotr
Lokalizacja: Malbork / Toruń
Województwo: Pomorskie
Moje auto: Espace IV 3.5 V6 24V V4Y
Grand: Tak
Rok produkcji: 2003
LPG: Tak
Kontakt:

Re: Start-stop

Post autor: piotrCT » 5 dni temu

Sprawdź:
- ładowarki USB,
- ładowarki sieciowe,
- świetlówki LED jeśli masz zainstalowane,
- inne lampy LED lub HID,
- inne urządzenia elektroniczne wykorzystujące zasilacze impulsowe.

Obecnie jest straszny śmietnik w zasilaczach impulsowych i nawet mocny sygnał potrafi zakłócić byle świetlówka LED.

Może, to się objawiać np. przy przejechaniu koło urządzenia.
Inną kwestią jest, że miałem przypadek chwilowego odcięcia napięcia na zasilaniu wzmacniacza anteny po uruchomieniu auta co objawiało się chwilowym zerwaniem sygnału. Głównie w parkingu podziemnym gdzie stawiałem auto.

Awatar użytkownika
mattii76
Posty: 47
Rejestracja: 4 miesięcy temu
Imię: maciek
Lokalizacja: Dülmen
Województwo: Dolnośląskie
Moje auto: Espace V Energy 160 EDC dCi 1,6
Grand: Nie
Rok produkcji: 2015
LPG: Nie
Kontakt:

Re: Start-stop

Post autor: mattii76 » 5 dni temu

Ale to tylko przy ruszaniu ze start-stop.....

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka


marcmo
Posty: 97
Rejestracja: 2 lata temu
Imię: Marcin
Województwo: -----
Moje auto: Espace V Energy 160 EDC dCi 1,6
Grand: Nie
Rok produkcji: 2016
LPG: Nie
Kontakt:

Re: Start-stop

Post autor: marcmo » 5 dni temu

Tak, mam dokładnie to samo.
Wybudzenie silnika powoduje chwilowe zwiększenie głośności z zakłóceniami dźwięku.
Serwis sobie nie poradził.
Przy zwykłym uruchamianiu nie występuje.

Awatar użytkownika
mattii76
Posty: 47
Rejestracja: 4 miesięcy temu
Imię: maciek
Lokalizacja: Dülmen
Województwo: Dolnośląskie
Moje auto: Espace V Energy 160 EDC dCi 1,6
Grand: Nie
Rok produkcji: 2015
LPG: Nie
Kontakt:

Re: Start-stop

Post autor: mattii76 » 5 dni temu

marcmo pisze:Tak, mam dokładnie to samo.
Wybudzenie silnika powoduje chwilowe zwiększenie głośności z zakłóceniami dźwięku.
Serwis sobie nie poradził.
Przy zwykłym uruchamianiu nie występuje.
Dokladnie o to mi chodzilo...wkurzam to cholernie

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka


Regis
Posty: 248
Rejestracja: 1 rok temu
Imię: R
Województwo: -----
Moje auto: Espace V Energy TCe 200 EDC 1,6
Grand: Nie
Rok produkcji: 2016
LPG: Nie
Kontakt:

Re: Start-stop

Post autor: Regis » 5 dni temu

Ty z tego co pamiętam nie masz BOSE tylko Arkamysa (czy też inny system).
Arkamys ma chyba opcję zwiększania głośności wraz z prędkością - tak z czystej ciekawości - spróbuj to wyłączyć?

P.S. BOSE nie zwiększa głośności wraz z prędkością :|

Awatar użytkownika
mattii76
Posty: 47
Rejestracja: 4 miesięcy temu
Imię: maciek
Lokalizacja: Dülmen
Województwo: Dolnośląskie
Moje auto: Espace V Energy 160 EDC dCi 1,6
Grand: Nie
Rok produkcji: 2015
LPG: Nie
Kontakt:

Re: Start-stop

Post autor: mattii76 » 5 dni temu

Dokladnie mam to ustawione na Full. Muszę sprawdzić jak z roboty wrócę. Dzięki za jakiekolwiek wskazówki

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka


sarajewo
Posty: 44
Rejestracja: 2 lata temu
Imię: Tomek
Województwo: -----
Moje auto: Espace V Energy 160 EDC dCi 1,6
Grand: Nie
Rok produkcji: 2015
LPG: Nie
Kontakt:

Re: Start-stop

Post autor: sarajewo » 5 dni temu

1.6 dci bose, jeszcze tego u siebie nie miałem

sebapie
Posty: 78
Rejestracja: 1 rok temu
Imię: sebastian
Województwo: -----
Moje auto: Espace V Energy 130 dCi 1,6
Grand: Nie
Rok produkcji: 2015
LPG: Nie
Kontakt:

Re: Start-stop

Post autor: sebapie » 3 dni temu

Regis pisze:
5 dni temu
Ty z tego co pamiętam nie masz BOSE tylko Arkamysa (czy też inny system).
Arkamys ma chyba opcję zwiększania głośności wraz z prędkością - tak z czystej ciekawości - spróbuj to wyłączyć?

P.S. BOSE nie zwiększa głośności wraz z prędkością :|
Coś mi tu nie gra - Arkamys to tylko w wersji 130 dci a kolega ma 160 dci a w tej wersji jest Bose

Regis
Posty: 248
Rejestracja: 1 rok temu
Imię: R
Województwo: -----
Moje auto: Espace V Energy TCe 200 EDC 1,6
Grand: Nie
Rok produkcji: 2016
LPG: Nie
Kontakt:

Re: Start-stop

Post autor: Regis » 3 dni temu

W Polsce nie ma, domyślnie tylko w IP.
Life, Zen, a teraz SL-Magnetic są domyślnie z Arkamysem niezależnie od silnika.

marcmo
Posty: 97
Rejestracja: 2 lata temu
Imię: Marcin
Województwo: -----
Moje auto: Espace V Energy 160 EDC dCi 1,6
Grand: Nie
Rok produkcji: 2016
LPG: Nie
Kontakt:

Re: Start-stop

Post autor: marcmo » 1 dzień temu

Wyłączyłem dostosowanie dźwięku do prędkości i pomogło.
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość